България *след* комунизма

Дойде момента да напиша пак нещо на български. Наскоро осзнах колко малко знам за комунистическото ни минало и история. Може би защото историята никога не ми е била един от любимите предмети, може би защото като цяло никой не говори за него – като изключим редовните шаблонни фрази, които всички механично използват.

Толкова е странно – не е като да е колко знае колко далеч в миналото, все пак е само едно поколение разлика. Родителите ми преспокойно можеха да ме просветят в какво време са живели, но нито те, нито телевизията, на която се дължи по-голямата част от общата ми култура (знам, че последното, вероятно е малко обезпокойтелно 😀 :D) не са ми дали достатъчно или по-точно казано почти никаква осведоменост около него.

Не казвам, че това е хубаво или лошо, но като цяло това може би е една от причините да се чувствам като дърво без корени – не свървана емоционално и психически с нищо определено, а може би просто съм добра в самовнушенията :)

Хората около и под 20, които знаят за какво е следващата песен – евалата :)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ylof7hMHKnE&w=600&h=385]

  • http://tvonline-bg.blogspot.com Георги Кушлев

    И аз съм роден след комунизма и смятам, че хората като мен ще измъкнат България от това положение.

  • ki6i

    Надявам се да си прав и още повече се надявам да успееш(те). Мога само да се прекланям пред жертвоготовността и вярата ти, защото аз самата никога не съм ги притежавала, за съжаление.

  • ki6i